Iniciem el curs al Museu de l'Institut Català de Paleontologia.

EquipAquest dissabte 2 d'octubre les portes del Museu de l'Institut Català de Paleontologia, a Sabadell, s'han reobert al públic. La nova museografia és atrevida i innovadora!

Sota el lema "Avui investigues tu", el Museu ofereix un ampli programa d'activitats educatives dirigit a grups escolars, familiars o organitzats.

Coneixes en Jordi i en Pau? Saps què és un Myotragus? T'has imaginat mai qui vivia a Catalunya fa .....milers d'anys?!

Tot això i molt més, ho pots descobrir al nou Museu Paleontològic de l'Institut Català de Paleontologia de la mà dels educadors de Nusos, SCCL. T'hi esperem!

AMUNT

 

 

Celebració del Dia Mundial de les Aus al Delta del Llobregat.

Dia Aus Cabussets, bernats pescaires, morells cap-roig, arpella, trists, teixidors... són alguns dels ocells que, de la mà d'educadors de Nusos, els participants al Dia Mundial de les Aus van identificar als Espais Naturals del Riu Llobregat.

L'activitat va consistir en la realització d'un inventari dels ocells presents mitjançant transsectes i comptatges directes des dels aguaits per, posteriorment, assajar el càlcul d'un índex de diversitat d'espècies amb les dades obtingudes. El resultat va permetre reflexionar i valorar la importància d'aquests espais del Delta del Llobregat com a zona de protecció dels hàbitats dels ocells.

Simultàneament, un educador de Nusos va coordinar la plantació de salats, un arbust típic dels salobrars costaners, amb l'objectiu de contribuir al manteniment de la fauna i el revestiment dels entorns del calaix de depuració de Cal Bitxo.

AMUNT

 

 

Planta't al Jardí!

Ben mirat, el Jardí Botànic de Barcelona té l'estructura d'una malla triangular tridimensional, que s'adapta al terreny, com una xarxa. Aquest ha estat el pretext per fer de les xarxes, l'eix conductor d'aquesta festa ciutadana.

Nusos hi participa, també, proposant una sèrie d'activitats a les que us animem a participar-hi:

Aus, fruits i tardor, un espai de descoberta sobre la fructificació de les plantes a la tardor i la dispersió de les seves llavors per les aus; Xarxes ecològiques, on sereu els protagonistes de les relacions que s'estableixen en les espècies d'un ecosistema i comprovareu com el tot és diferent que la suma de les parts; De peus a terra, activitats experimentals per descobrir algunes propietats dels sòls i com aquestes condicionen les plantes que hi poden viure i/o el seu aspecte.

Diumenge, 17 d'octubre, de 10:30 a 14:00 h, al Jardí Botànic de Barcelona.

 

 

AMUNT